Matematik

2 lignigner med 2 ubekendte (DET HASTER!)

04. oktober 2009 af rasmusx15 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået følgende opgaver:

A)

Løs følgende ligninger med de lige store koefficienters metode:

(1) 30x-45y=10

(2) -10x+15=10y

Problemet er at jeg ikke kan huske de lige store koefficienters metode!

B)

Løs følgende ligninger med determinantmetoden:

(1) 3x+4y-23=0

(2) 2x-3y-4=0

Og jeg kan heller ikke huske determinantmetoden... :(

Er der ikke nogen der kan forklare hvordan de skal løses??

Hvis ja, mange tak!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

denne hjælper måske på koffecienters metode.. fandt den i en anden tråd..

2 timer siden af
mathon

I: 4x + 5y = 13
II: x - y = 1 II multipliceres med 5 og kaldes III


I: 4x + 5y = 13
III: 5x - 5y = 5 I og III adderes

9x = 18
x = 2 som indsat i II giver

2 - y = 1

y = 1


Skriv et svar til: 2 lignigner med 2 ubekendte (DET HASTER!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.