Matematik
En opgave
18. maj 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har problemer med følgende opgave:
1: omskriv 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2
hilsen Søren
1: omskriv 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2
hilsen Søren
Svar #1
18. maj 2003 af Bubbles (Slettet)
Svaret skal være (5x+1)^2. Du kan se om det giver mening ellers kan du læse i din mat. grundbog under kvadratsætninger.
Svar #2
18. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
a^2+b^2+2ab = (a+b)^2
a^2: 25x^2 => a = 5x
b^2: 1 => b = 1
2ab: 10x = 2*5x*1
dvs.
25x^2+10x+1 = (5x+1)^2
a^2: 25x^2 => a = 5x
b^2: 1 => b = 1
2ab: 10x = 2*5x*1
dvs.
25x^2+10x+1 = (5x+1)^2
Skriv et svar til: En opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
