Matematik

Linæer funktion

05. oktober 2009 af Lars99 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Antallet af landbrug i Danmark kan for perioden 1983-2000 med god tilnærmelse beskrives ved modellen:

y = +(-2600, 98680)

y er antallet af landbrug, og x er antal år efter 1983.

a) Hvad fortæller tallene -2600 og 98680 om antallet af landbrug i perioden 1983-2000?

Tallet -2600 fortæller at landbruget i Danmark falder med -2600 hvert år og 98680 fortæller om

b) Hvor mange landbrug vil der være i 2010, hvis denne udvikling forsætter?


c) Hvornår kommer antallet af landbrug under 40000, hvis den udvikling forsætter?
 


Svar #1
05. oktober 2009 af Lars99 (Slettet)

Hvad betyder tallet 98680?? plzz hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af Isomorphician

y = -2600x + 98680

sæt x = 0 (år 0 i din forskrift, 1983) og se hvilken værdi y antager.


Svar #3
05. oktober 2009 af Lars99 (Slettet)

det vil så blive 12784.6..

Og hvad gør jeg så med det?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2009 af Isomorphician

y = -2600x + 98680

for x = 0 fås:

y = -2600*0 + 98680 <=>

y = 0 + 98680 <=>

y = 98680


Svar #5
05. oktober 2009 af Lars99 (Slettet)

hvad skal jeg gøre i b og c?? (:


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. oktober 2009 af Isomorphician

b) År 2010 svarer til x = 17. Indsæt og udregn y-værdien, som er antallet af landbrug.

c) Løs: -2600x + 98680 < 40000


Svar #7
05. oktober 2009 af Lars99 (Slettet)

b) hvorfor 17 som x? er det ikk 27 som x? det er jo fra 1983 til 2010?

c) hvad betyder det her tegn <?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2009 af Isomorphician

Jo, der skulle også have stået x = 27.

<: mindre end


Svar #9
06. oktober 2009 af Lars99 (Slettet)

det vil sige -2600*27+98680= y= 28482.31 korrekt?

c? jeg har ikk forstået hvordan man kan regne det ud??

og ved A'ern de 98680 for landbrug, er det i 17 år eller pr år?


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. oktober 2009 af Isomorphician

a) 98680 er antallet af landbrug i 1983 (år 0 i din forskrift)

b) -2600*27 + 98680 = 28480 (Ved ikke hvordan du kan få det til et decimaltal)

c)

-2600x + 98680 < 40000 <=>

98680 < 2600x + 40000 <=>

58680 < 2600x <=>

22,56923 < x

Altså vil der være mindre end 40000 landbrug engang i 2005.


Svar #11
06. oktober 2009 af Lars99 (Slettet)

tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Linæer funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.