Matematik

Hjælp til ligning

05. oktober 2009 af ryd4h (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder her med nogle ligninger jeg ikke kan komme videre med:

11x + 30 = -3

3·(2x + 7) = 18 +4x

Hjælp tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

 Isoler x

11x + 30 = -3

11x + 30 - 30 = -3 - 30

11x = -33

11x / 11 = -33 / 11

x = -3

_______________________

Ophæv parantes og isoler x

3(2x+7) = 18 + 4x

6x + 21 = 18 + 4x

6x + 21 - 21 = 18 + 4x - 21

6x = -3 + 4x

6x - 4x = -3 + 4x - 4x

2x = -3

2x / 2 = -3 / 2

x = -1,5x


Svar #2
05. oktober 2009 af ryd4h (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.