Matematik

Fatter ik den her opgave.

05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

"Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x)=x3-x+1, hvori tangenten er parallel med linjen y=2x+5"

Har vridet min hjerne totalt og fatter den stadig ikke. Selv ikke efter de svar jeg har fået :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

linien har hældning 2

tangenternes hældning findes ved at finde f'(x)

hvis f'(x)=2 er tangenten parallel med linien


Svar #2
05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Jamen, tangentens hældning må jo være 2, da den er parallel med linjen.

Så skal jeg vel løse 3x2-1 = 2
Altså bestemme x, således den ligning giver 2. Men hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af mathon

3xo2-1 = 2
3xo2 = 3
xo2 = 1
xo = ±1
 


Svar #4
05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Det fik jeg det så også til :) - tak.

Men de skal så indsætte i f(x).

Så jeg får (1)3-1+1 = 1

Og (-1)3-1+1 = -1

Og ifl. facitlisten burde punkterne være (-1,1) & (1,1) og det går jo ikke op med den sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2009 af mathon

(-1)3 - (-1) +1 = -1 +1 + 1 = 1

facitlisten passer
men
du mangler lidt "fortegnsrutine"
 


Svar #6
05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Ah, mange tak! :-)


Skriv et svar til: Fatter ik den her opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.