Matematik

akut matematik

06. oktober 2009 af Tina198 (Slettet)

jeg sidder med de her opgaver som skal afleveres idag, jeg har prøvet at regne dem ud, men det gik ikke så godt...

1)

5x + 3= 3x + 2

2)

x + 12 = 3x - 9

3)

2* 4√x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

du skal isolere x.

5x+3=3x+2

2x=-1

x=½

x+12=3x-9

21=2x

21/2 = x

2*4*√(x)=4

x=1/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af mathon

3)

  2· 4√x = 4              divider med 2

   x1/4 = 4                 opløft i 4. potens

   (x1/4)4 = 44

   x4/4 = 44

   x1 = 44

   x = 256


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

#2

mit nspire cas siger x=16 når gør det på din måde..

solve(2* 4√(x) = 4,x)

x=16

hvordan kan du sige:

x4/4 = 44

x1 = 44

x = 256

du kan vel ikke bare ændre de til x1 uden at gøre det på den anden side af lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2009 af mathon

rettelse af tastfejl:

   2·4√x = 4                      divider med 2

   x1/4 = 2                         opløft i 4. potens

   (x1/4)4 = 24

   x4/4 = 24

   x1 = 24

   x = 16


Skriv et svar til: akut matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.