Matematik

funktion på og 1-1

07. januar 2005 af Kruse8 (Slettet)
Hvad vil det sige en funktion er på???


Hvad vil det sige en funktion er 1-1???

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2005 af frodo (Slettet)

i hvilken forbindelse?

Svar #2
07. januar 2005 af Kruse8 (Slettet)

man siger at funktionen er "på" og "1-1" så er den bijektiv eller sådan noget????

Svar #3
07. januar 2005 af Kruse8 (Slettet)

Men vil bare gerne vide hvad det vil sige atvære "på"

for trorat "1-1" er hvis x forskellig fra y så f(x) forskellig fra f(y)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2005 af sigmund (Slettet)

At en funktion er 1-1 (et til et) er det samme som at funktionen er injektiv, dvs. at der til enhver x-værdi svarer én og kun én y-værdi. Et eksempel på en "1-1"-funktion er f(x)=ln(x).
Jeg ville dog mene at det var mere korrekt at tale om "1-1"-afbildninger, istedet for "1-1"-funktioner. Hvad siger uni-folkene?

Svar #5
07. januar 2005 af Kruse8 (Slettet)

ok, hvad vil de så sige at en afbldniing er på?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2005 af 404error (Slettet)

#4: Din formulering er ikke helt rigtig - din definition på injektivitet er faktisk definitionen på, hvorvidt en relation er en funktion. Måske du har tænkt på kontrapositionen af det korrekte udsagn givet i #3 - en funktion er injektiv såfremt

f(x) = f(y) => x = y?

Afbildning eller funktion - begge betegnelser er korrekte og lige gode.

#5: En funktion f fra en mængde X til en mængde y er surjektiv eller på, såfremt der for ethvert y i Y eksisterer et x i X, så f(x)=y. Med andre ord, vi 'rammer' ethvert element i Y med funktionen f.

Skriv et svar til: funktion på og 1-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.