Matematik

Ligning

07. oktober 2009 af baahh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg følgende ligning?

2x^2-18x-72 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2009 af mathon

x2-9x-36 = (x+3)(x-12) = 0     da røddernes sum er +9 og røddernes produkt = -36, må rødderne være -3
                                                                                                                                                              og 12


Svar #2
07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

er det løsningen eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Når man får af vide man skal løse en andengradsligning, så skal man finde de x-værdier hvor grafen skærer x-aksen.

Dette gør vi ved at man sætter ligningen, dvs. f(x) = 0 .. f(x) er jo y, og x-aksen ligger på netop til y = 0.

solve(2*x^2-18*x-72 = 0, {x})

( x = 12 ) & ( x = -3 )


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

  
#1

x2-9x-36 = (x+3)(x-12) = 0     da røddernes sum er +9 og røddernes produkt = -36, må rødderne være -3
                                                                                                                                                              og 12

Er det erfaring der gør at du nemt og hurtigt kan konkludere at x^2-12*x+3*x-36  er lig (x + 3) (x - 12) ?

Jeg er nysgerrig efter at vide hvordan du nøjagtig konkluderer rødderne udfra dette. Hvis du vil forklare. (:


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. oktober 2009 af mathon

#4

se


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.