Matematik

MATEMATIK FOR PROFFER!

08. oktober 2009 af marmar (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. :P.

SPØRGSMÅL: 4x+20=14                  Jeg fik det til -1,5, og ved ik helt om det er rigtigt fordi.. kan det overhovedet godt give - 1, 5? .. er det rigtigt eller tager jeg fejl? vis hvordan i regner det, tak.


Brugbart svar (4)

Svar #1
08. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

20-14= -4

6= -4

x= 6/-4

x=-1,5

Det er rigtigt hvad du har fået det til, og hvis du tænker på om det overhovedet kan give kommatal og minus tal, så ja. Det kan det godt


Svar #2
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

TUSIND TAK, det var lige det jeg tænkte. Du må godt nok være en prof xD  tak, god weekend, når det kommer dertil :D.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2009 af JegErPyt (Slettet)

Ja det er rigtigt. :)

4x+20=14

Du rykker de plus tyve på den anden side af lighedstegnet, hvilket betyder at de nu kommer i minus.

Sådan: 4x=14-20

Du udregner dit nye regnestykke som bliver:

4x=-6

Så dividerer du med fire på begge sidder af lighedstegnet, sådan at x kommer til at stå alene uden fire.

4x/4 & -6/4

Resultatet bliver:

x = -1,5

Du kan regne efter ved at sætte -1,5 ind som x i dit oprindelige regnestykke:

4*-1,5+20. dette skulle så gerne blive: =14.

Så den er god nok. :)


Svar #4
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

TAK GUTTER, har mere matematik. Men tak stadig.


Svar #5
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

Hej. Jeg har noget matematik, og har brug for hjælp. I må godt give mig svaret, men siden det er noget vigtigt noget, foretrækker jeg måden i gør det på. Trin for trin. Tak.

6 1
- / - (6 over x DIVIDERET med 1 over 2, alts en halv.)
x 2

Kan i hjælpe? - hvad gør jeg. Tak, tak.
 

- jeg kommer på lidt senere i dag, er nødt til at gå. Ellers kommer jeg på i morgen måske. Men tak. Jeg skal nok tjekke


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2009 af JegErPyt (Slettet)

#1

20-14= -4

6= -4

x= 6/-4

x=-1,5

Det var da godt nok en underlig måde at regne det ud på synes jeg. :) Normalt lader man da ellers altid x stå i hele regnestykket, sådan gør vi i hvert fald. Men jeg forstår godt din regnemetode, men synes den er lettere kompliceret og mindre forklarende. Og jeg tror at folk uden matematiske skills nemt kan blive forvirret, fordi du fjerner x og rykker 4 i stedet for 20 på den anden side, så man let kunne tro at 20 minus 14 er lige med -4.


Svar #7
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

hvordan vil du gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2009 af JegErPyt (Slettet)

Til mig? Jeg har skrevet min løsning i #3 :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. oktober 2009 af Kronzi (Slettet)

er bare kommet i tanke om at jeg fucking udnyttede denne side på den groveste måde hvor jeg fik de andre til at lave mine lektier herinde. Det var sq tider man. idag er jeg ingeniør. lektier betyder sq intet - bare kernen i toppen er iorden.


Brugbart svar (2)

Svar #10
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

4 x + 20 = 14

4 x = - 6

x = -3 / 2


Brugbart svar (2)

Svar #11
08. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis I skal have fuldt pointtal for at løse jeres ligninger, skal det gøres rigtigt.

#1

Dine mellemregninger f.eks 6=-4 er direkte forkerte

#3 

Det er 40 år siden ministeriet anbefalede at man holdt op med at "flytte over på den anden side og skifte fortegn"

Løsning af ligninger bygger på at det der står på den ene side af lighedstegnet her samme værdi, som det der står på den anden side.

Man kan nu gøre følgende og samtidig holde værdierne lige store på de to sider.

lægge lige meget til på begge sider af lighedstegnet

trække lige meget fra på begge sider af lighedstegnet

gange med samme tal på berre sider af lighedstegnet

dele med samme tal på begge sider af lighedstegnet

4x+20=14                         trækker 20 fra på begge sider

4x+20-20=14-20

4x=-6                                deler med 4 på begge sider

4x/4=-6/4

x=- 1,5

Prøve:

indsæt -1,5 i stedet for x i den oprindelige ligning og udregn de to sider hver for sig.

Hvis læsningen er rigtig får man samme resultat på de to sider

venstre side      4*(-1,5)+20 =-6+20 = 14

højre side           14

prøven stemmer så resultatet er rigtigt                                    


Svar #12
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

#9
 

er bare kommet i tanke om at jeg fucking udnyttede denne side på den groveste måde hvor jeg fik de andre til at lave mine lektier herinde. Det var sq tider man. idag er jeg ingeniør. lektier betyder sq intet - bare kernen i toppen er iorden.

hvad mener du? hvorfor skriver du noget her, som er ligegyldigt?


Svar #13
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

.


Svar #14
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

#13
 

VIGTIG INFORMATION MN-P : undskyld jeg spørger, men hvordan kan du vide, at jeg ik bruger den måde du lige viste, det den måde, jeg altid har brugt siden 6-7 klasse?  Det er selvfølgelig forkert at "direkte" sige -6 + x eller whatever , ik? Men.. jeg har altid brugt den måde, selvfølgelig. Men ellers - tak fordi du kom med reglerne. En stor hjælp, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. oktober 2009 af NejTilSvampe

 #12 - tror han hentydet en smule til dit spørgesmål i #5, hvor du ikke selv gør et forsøg. Du regner altså med at vi løser ligningen for dig.

Men en ting du skal lære er at skrive dit spørgsmål korrekt for det er meget svært at vide præcis hvad du mener i #5 f.eks.

Jeg tror du mener:

(6/x)/(1/2)= ? Men hvad er det lig med? Du kan reducere det til:

(6*2)/(x*1)= ? <--- bemærk x*1 er det samme som x, skrev det bare for at du havde en chance for at se hvordan jeg kom frem til det. Men reglen siger at når du deler med en brøk, ganger du med den omvendte. dvs.  (a/b)/(c/d) = (a*d)/(c*b)

Men kan du se hvor man kan blive forvirret hvis man skriver det som du gjorde? 


Brugbart svar (1)

Svar #16
08. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#14

Du skrev selv

Du rykker de plus tyve på den anden side af lighedstegnet, hvilket betyder at de nu kommer i minus.

Det er den gammeldags udenadslære der stadig er i brug.

Hvis du nu skal være helt ærlig, har du så nogensinde forstået hvorfor der skal ændres fortegn?

Jeg havde selv problemer med min matematiklærer da jeg gik i 2.real (9 kl) det var en ældre dame, der ikke ville akseptere det nymodens pjat jeg havde lært der hvor jeg gik før. Det var i 1965.

Når man forstå hvad man laver, kan man bedre selv finde nye muligheder til løsning af opgaverne.

Vi havde en del rentesregning i 2.real klassen havde 4 forskellige udregningsmetoder til det, jeg havde en brøkstreg, hvor jeg satte x ind i stedet for det ubekendte og så løste jeg ligningen. Det blev påtalt i mange blækregninger, men hun fik mig aldrig til at forstå at det var forkert. Det var det jo heller ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. oktober 2009 af JegErPyt (Slettet)

#16

Du skrev selv

Du rykker de plus tyve på den anden side af lighedstegnet, hvilket betyder at de nu kommer i minus.

Nej det gjorde jeg... Knægten svarede bare på dit indlæg..

Jeg skrev den måde som jeg har lært det på, og ud fra din forklaring, vil jeg stadig mene at min regnemetode er den enkleste, dog kan jeg godt forstå din regnemetode. Men hvad er også forskellen, så længe svaret er korrekt? Jeg går nu på gymnasiet og min lærer har absolut intet imod at jeg gør det sådan. Det er muligt det er 40 år siden, men både jeg, min 40-årige mor og mine folkeskolekammarater har lært det sådan, så jeg vil hævde at det er mindst ligeså korrekt som din metode.

Og for fremtiden, kig på brugernavnene inden du svarer på et indlæg, så du ikke svarer forkert. Det gør det mindre forvirrende for os andre.


Svar #18
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

TIL : NejTilSvampe
, jo det kan jeg sagtens, undskyld. :) skal nok prøve at omformulere spørgsmålet så grundigt jeg kan, en anden gang.


Svar #19
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

TIL: MN-PMerete N-P Rang: Doktor
Ja, for at være helt ærlig, så har vi først NU fået det rigtigt at vide, det med x'erne , ligninger algebra, men selvfølgelig ved jeg jo ikke det hele? Regnede du med det? jeg giver JegErPyt  ret. Men "tak" ellers.


Svar #20
08. oktober 2009 af marmar (Slettet)

Hej, hvis i er friske:

Hvilke af tallene -2, -1, 0, 1, 2 , 3, gør udsagnet sandt?

3x-4>-4
 

- hvad gør jeg? er det den samme metode man skal bruge? forvirret.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.