Matematik

Matematik... tekstopgave

08. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

En købmand varer for 1200 kr. Til købprisen lægges fortjenesten, som udgør 60% af købprisen. Salgprisen udregnes ved at lægge 25% moms til købpris?fortjeneste.

Beregn købmandens salgpris?

Vil I ikke være sød at forklare mig det, forstår det virkelig ikke?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2009 af mathon

salgspris: (1200 kr)·1,60·1,25                                                              kr  2400


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Han giver 1200kroner for en genstand han vil sælge.

Han vil gerne tjene 60% på den, så han ligger 60% af prisen han har givet oveni.

1200 * 0.6 = 720 kr.

1200 + 720kr = 1920 kr.

Men staten vil også gerne have noget ud af handlen når han sælger den, og de vil gerne have 25 procent af salgsprisen, dvs. af de 1920 kr.

1920 * 0.25 = 480 kr     som lægges til salgsprisen

1920 kr + 480 = 2400 kroner. Dette er salgsprisen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af mathon

oversigt

Vedhæftet fil:moms_1.xls

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2009 af Sisso (Slettet)

Hvordan kan jeg løse denne opgave: x + 0,01 = 0,4x - 0,8 ??

Har virkelig brug for hjælp
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 x + 0,01 = 0,4x - 0,8

x - 0.4 x = -0.8 - 0.01

0.6 x = -0.81

(0.6x / 6) * 10 = ( -0.81 / 6 ) * 10

x = -1.35


Skriv et svar til: Matematik... tekstopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.