Matematik

Simpel Georg Mohr opgave, men hvordan løses den i en presset situation

10. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

Sjovt som det nok kan lyde har jeg downloaded tidligere udgaver af Georg Mohr for at forsøge at løse dem. I runde 1 er jeg stødt på opgaven:

Hvilket tal er størst?

A)23·34·43   B)(4·32)2·(3·42)·2

C) 2 · 3 · 2/3 · 3 · 33/2· 210    D)210·34

E) 34/2·45

Grunden til jeg forsøger mig med disse tidligere opgaver er for at prøve mig selv af indtil november hvor jeg minimum ønsker at kvalificere mig til runde 2. Selvfølgelig kan jeg sidde og regne på de forskellige løsninger, men det er er der dårligt tid til.

Derfor spørger jeg! Har i nogle tricks i ville benytte jer af hvis i blev stillet opgaven i en presset situation? Hvilke tanker ville lede jer frem til løsningen?

Hilsen Simon


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. oktober 2009 af pdebes (Slettet)

Det gælder bare om at bruge potens regler, det tag ikke mange minutter.

A)  2^3*3^4*4^3=2^3*3^4*(2*2)^3=2^3*3^4*(2^3*2^3)=2^3*3^4*2^6=2^9*3^4

B) (4*3^2)^2*(3*4^2)*2=((2*2)^2*3^4)*(3*(2*2)^2)*2=((2^2*2^2)*3^4)*(3*(2^2*2^2))*2=2^4*3^4*3*2^4*2=3^5*2^9

C) 2*3*(2/3)*(3^3/2^4)*2^10=3^4*2^8

D) 2^10*3^4

E) 3^4/2*4^5=(3^4/2)*(2*2)^5=(3^4/2)*(2^5*2^5)=3^4*2^9

De eneste to man kan være i tvivl om er B) og D), divider dem

(3^5*2^9)/(2^10*3^4)=3/2

Da det er større en 1, er B) størst.


Svar #2
10. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

 Tak for svaret!

Du åbnede mine øjne du da splittede 43 op i (2*2)3

Fortsat god dag :-)


Skriv et svar til: Simpel Georg Mohr opgave, men hvordan løses den i en presset situation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.