Matematik

s:

11. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at opstille en ligning! Der står;

Svend vejer 11 kg mere end Søren. Men hvis Svend taber sig 5 kg og Søren tager 8% på i vægt vil de veje lige meget. Hvad vejer de hver især. Find svaret ved at opstille en ligning og herefter løse den

-HVORDAN SKAL MAN DOG GØRE DET MED DISSE FÅ INFORMATIONER MAN FÅR? Er total død.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Sørens vægt sættes til x

Svends vægt x+11

Ny vægt

Søren x+x*8/100=1,08x

Svend x+11-5=x+6

1,08x=x+6


Svar #2
11. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Hvordan kommer jeg så frem til hvor meget de vejer?


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

find x af ligningen 1,08x=x+6

solve(1,08x=x+6, {x}) x = 75

Søren vejer dermed 75kg

Og svend vejer 75 + 11 = 86kg

Marker som brugbart (: tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2009 af SuziihShakur (Slettet)

Du får ikk bare brugbar, men dobbel! ;)


Svar #5
11. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

solve(1,08x=x+6, {x}) x = 75 

Hvad? hvordan er det regnet.. {x} hvad er det for noget?

Jeg skal skrive svaret i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

#5

det er lommeregner sprog.. har du lært at isolere x i en ligning?


Svar #7
11. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

ja, men ikke med {x}?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg bruger et matematik-program på computeren hvor det kommer til at se godt ud når jeg bruger { } omkring den jeg vil isolere, du skal bare bruge x. (:

Ellers vil den se sådan ud, i hånden.

1.08x=x+6

1.08x - x = x - x + 6

0.08 x = 6

(0.08/8) * 100  = (6/8) * 100

75 = x


Svar #9
11. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Okay, nu forstår jeg. Er det Maple du bruger som lommeregner på pc?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja det er korrekt. Maple. Det er mere end blot en lommeregner, det er et program der gør dig i stand til meget mere end en lommeregner.


Svar #11
11. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Jeg har også Maple på min computer, men jeg aner ikke hvordan jeg skal bruge den.

Det eneste vi fik at vide, var at man skulle skrive solve før udregningen.. og så kunne den regne det.

ikke rigtig andet..


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det er et fantastisk program. Det er meget mere end bare en lommeregner, og man må bruge det til skriftlig eksamen!!


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. oktober 2009 af LillaMus (Slettet)

Hvis du har en alm. Texas TI-89 (som kræves på de fleste matematiske uddannelser) Kan du også bruge solve.

F2 -> 1.Solve

Den starter selv en parentes og du skal så bare slutte den, når du har indtastet det du vil have løst)


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Hellere Maple end TI-89 lommeregneren ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. oktober 2009 af LillaMus (Slettet)

Kommer an på om man gider slæbe sin com med og starte op hver gang man skal regne. En smags sag..:)


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Maple er meget anvendeligt, hvis ikke man "gider slæbe sin com med, så går det kun udover en selv (:

Man er dum hvis man ikke udnytter teknologien når man har den til rådighed og gerne må bruge den.


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. oktober 2009 af LillaMus (Slettet)

 Nå nå nå!! ´Jeg fik 10 på B uden brug af andet end noter og TI-89, så jeg tror godt man kan overleve uden maple.

Igen, en smags sag, tror ikke umiddelbart man bliver dum fordi man ikke bruger det..:)


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg siger ikke at man ikke kan få en god karakter uden Maple, men med et værktøj som Maple bliver matematik sjovt. Det er langt hurtigere end at lave udregninger i hånden + lommeregner. Fordelen ved Maple er at man også må bruge det til eksamen, og det er en kæmpe fordel.

Ligledes er det en fordel når man skal aflevere opgaver, der kan man lave hele afleveringen I programmet, og det endda hurtigere end i hånden.


Skriv et svar til: s:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.