Matematik

matematik

08. januar 2005 af Sporty (Slettet)
Hej...

Et Objektiv 200mm koster 1440kr....

Hvor meget koster 50mm såå....????

Svar #1
08. januar 2005 af Sporty (Slettet)

Hvordan løser jeg denne ligning...??

15y+(8x-4y) + (9x-3y) + 10

Brugbart svar (2)

Svar #2
08. januar 2005 af Katty (Slettet)

#0: 1mm = 1440kr./200mm = 7,2kr.

50mm = 7,2kr. * 50mm

#1: Ligning?

Brugbart svar (2)

Svar #3
08. januar 2005 af Duffy

15y+(8x-4y) + (9x-3y) + 10 =

8y+17x+10


Duffy

Svar #4
08. januar 2005 af Sporty (Slettet)

Tusind tak for hjælpen....

100x+ (5y+3x) -5y-3x

Hvordan ska jeg løse denne...??????

Brugbart svar (2)

Svar #5
08. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

du ophæver blot parentesen. har du ikke lært at ophæve parenteser endnu?

Svar #6
08. januar 2005 af Sporty (Slettet)

Okey....;);)

Tak for det....:D

Brugbart svar (2)

Svar #7
08. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

Var så lidt. du vil opdage at yérne
går ud med hinanden, forhåbentlig i hvert fald ;-)

Brugbart svar (2)

Svar #8
08. januar 2005 af LiL-H (Slettet)

Hvordan laver man dette?

Reducer:

(2a+2)(a+3)

I må meget gerne skrive udregningen...


Brugbart svar (2)

Svar #9
08. januar 2005 af Duffy

(2a+2)(a+3) =

2a*a + 2a*3 + 2*a + 2*3 =

2*a^2+6*a+2*a+6 =

2*a^2+8a+6


Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #10
08. januar 2005 af Duffy

Du ganger hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes.


Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #11
09. januar 2005 af LiL-H (Slettet)

Kan jeg ikke bare ophæve den første parentes først, så står der
2a+2 *(a+3), også derefter 2*a + 2*3=

2a+2a+6 = 4a+6 ?

Brugbart svar (2)

Svar #12
09. januar 2005 af Duffy

NEJ!

Du er nødt til at øve dig i at hæve og sætte parenteser - sætte uden for parentes osv.

Få styr på den distributive lov, associative lov , etc...


Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #13
09. januar 2005 af LiL-H (Slettet)

Okey, tak for hjælpen.

Kan du/I hjælpe mig med denne?
17b + 5a -(4a-8b) + 15 -(6b+8)+(10a-8b)+10 -(10b+5) =

Jeg har løst den, men er ikke sikker på at det er rigtigt.

Brugbart svar (2)

Svar #14
09. januar 2005 af Duffy

Well, prøv selv først -> hvad får du?

Du skal åbne en "minus-parentes" vha skifte fortegn på indmaden -

Det er i virkeliheden et spm om at gange med -1 i hvert led og så fjerne () ...

Du skal holde øje med at der er 3 forskellige "familier" af led du skal håndtere. Nemlig: a, b og tal (= dem uden a eller b påklistret) .

Dvs du skal samle alle a'erne, alle b'erne og tallene og se hvor mange der er af hver.


Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #15
09. januar 2005 af LiL-H (Slettet)

Ehm.. Er 5x i 2 = 10x ?

Brugbart svar (2)

Svar #16
09. januar 2005 af Duffy

Mener du "5 x i anden" som noteres

(5x)^2 ?

(5x)^2 = 5x * 5x = 5*5*x*x = 25x^2

Altså svaret er NEJ!


(men 2*(5x)=10x)



Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #17
09. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#15; Nej,

(5x)^2 = (5x)*(5x) = 25x^2

idet multiplikationstegnet er underforstået i 5x. Derimod er

2*(5x) = 10x

//Singularity

Brugbart svar (2)

Svar #18
09. januar 2005 af Duffy

Nu falder vi snart over hinandens ben i bar iver for at hjælpe - men det er vel godt nok!!


Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #19
09. januar 2005 af LiL-H (Slettet)

Okey, 1000 tak for hjælpen!

Brugbart svar (1)

Svar #20
09. januar 2005 af LiL-H (Slettet)

Bare jeg var så god til matematik som jer! :)

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.