Fysik

Modstand - hvilken løsning?

12. oktober 2009 af chokolade-spade (Slettet)

hej, som i kan se i det vedhæftet dokument er nogle mostande sat sammen i et elektrisk kredsløb. Jeg skal finde den totale modstand mellem R og Q.

er løsningen: RT= R1+R2   hvor 1/R1=1/30+1/60 = 3/60  → R1 = 20 ohm         1/R2= 1/(15+30)+1/90 = 3/90 →   R2=30 ohm 

således bliver løsningen RT=20+30= 50 ohm..

eller er løsningen:

1/RT=3/60 + 3/90  --->   RT=12 ohm

på forhånd tak :)

Vedhæftet fil: circuit.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2009 af Lurch (Slettet)

Uden at have regnet den igennem, så er dit første forslag korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

R1 og R2 er anbragt i serie så modstandene skal lægges sammen Rt=R1+R2


Svar #3
12. oktober 2009 af chokolade-spade (Slettet)

tak for svarene.. det var også det jeg regnede med, men to andre gjorde det på den anden måde, så jeg blev lidt i tvivl... men tak :)


Skriv et svar til: Modstand - hvilken løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.