Matematik

Induktionsbevis generelt

13. oktober 2009 af Malus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ville egentlig bare spørge om jeg, ligesom man normalt undersøger om p(1) og p(n+1) gælder, så kan undersøge om  p(1, 1, 1) og p(i+1, j+1, n+1) f.eks gælder? (i et lidt mere kompliceret udtryk ganske vidst).


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Induktionsbeviset går normalt på de naturlige tal (eller andre velordnede talmængder). Det består af to trin, basistrinnet og induktionstrinnet. Lad os sige du skal bevise følgende 1+3+´5+7+9+ ... 2n-1 = n2, for eksempel 1+2+3+5+9=25 = 52, fordi der er 5 led, så er det svære trin induktionstrinnet. Man starter med antagelsen, at det gælder for n, og beviser, at hvis antagelsen er rigtig, så gælder den også for n+1 (kaldet efterfølgeren). Her kan det somme tider være lidt tricky at udrede trin 2.


Svar #2
13. oktober 2009 af Malus (Slettet)

 Tak jeg er udemærket klar over hvad et induktionsbevis anvendt på følger er..

Jeg skal lave et induktionsbevis på en påstand der bygger på en implikation, der på hver side af implikationspilen indeholder 3 variable.

Jeg er bare i tvivl om hvordan jeg skal gøre dette, da hvis man kun kigger på P(n) går pænt meget i stå.. og det samme for P(i) og P(j).  


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja det kan jeg godt forstå


Svar #4
13. oktober 2009 af Malus (Slettet)

Ligemeget, jeg har selv fundet ud af det :)

Ved kun at se på P(n) som variabel og resten som konstanter lykkedes det, ganske vidst fyldte selve beviset små 3 sider, men det er også skåret ud i pap.

Jeg fik styr på variablene ved nogle opstillede begræsninger der bandt dem sammen, og så en tidligere definition af A(i, i).

Forventer ikke, at nogen kan forstå et suk af hvad jeg plaprer om, jeg ville bare lige skrive jeg havde fundet ud af problemet. 


Skriv et svar til: Induktionsbevis generelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.