Matematik

ligning.

13. oktober 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 a)      

      √(x+9)+10=x-1

       √(x+9)=x-11

        √(x+9)=(x-11)*2

         x+9=x*2+121-22x

         9=x*2+121-23x

         0=x*2+112-23x

        0=x*2-23x+112

hej. er der nogen der kan se hvor jeg laver noget galt i denne ligning??

<span style="mso-fareast-font-family: "Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast"></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af mathon

x + 9 = x2 + 121 - 22x

9 = x2 + 121 - 23x

0 = x2 - 23x + 112


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du mangler at trække 9 fra på højre side. Du trækker den aldrig fra, men smider den bare væk på venstre side.


Svar #3
13. oktober 2009 af jacob198 (Slettet)

 hehe ja okay.. men det var bare en tastefejl. der er også noget andet galt.. jeg kan bare ikke se hvad det er, men min lommeregner vil have x=16 og det kan jeg ikke få med den diskriminant jeg kan få ud af det der.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2009 af mathon

x2 - 23x + 112 = 0

d = (-23)2-4·1·112 = 81 = 92

√(d) = √(92) = 9

x = (-(-23) ± 9)/2

x1 = 16 og x2 = 7


Svar #5
13. oktober 2009 af jacob198 (Slettet)

 mange tak for det :-)


Skriv et svar til: ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.