Matematik

hjælp til matematik!

14. oktober 2009 af heleneBirch (Slettet) - Niveau: B-niveau

det antal bulldozere y, der skal til for at flytte jorden til en ny motorvej, er omvendt proportional med det antal dage x, der skal bruges til arbejdet. det oplyses, at 7 bulldozere kan udføre arbejdet på 25 dage.

a. hvor mange bulldozere skal der bruges, hvis arbejdet skal udføres på 17 dage?

b. hvor mange dage skal der arbejdes, hvis entreprenøren kun har 4 bulldozere?

hvordan regner jeg det ud?(:

tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning


Svar #2
14. oktober 2009 af heleneBirch (Slettet)

det forstod jeg så ingen ting af, blev bare mere forvirret end jeg er i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvis y er omvendt proportional med x så er y=k/x; for en konstant k. Denne konstant k bestemmer du udfra dine oplysninger ... du ved at 7=k/25 dvs k=7*25=175. Så har du y=175/x

ad a) Her ved du at x=17 så y=175/17=...

ad b) Her ved du at y=4 så 4=175/x dvs x=175/4=...

blev det mere klart?
 


Skriv et svar til: hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.