Fysik

Temp. af glædetråd - rigtig beregnet?

15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, ville lige høre om flg. er rigtigt beregnet: DEr ønskes en bergening af temperaturen glødetråden får, idet pæren er tæændt.

Min formel R = R0 × (1 + a (T – T0))


881,226Ω = 60Ω(1 + 0,0048grad-1(T-24 °C) <=> 881,226Ω/60Ω=1+0,0048grad-1(T-24 °C) <=>

14,6871 – 1 =0,0048grad-1(T-24 °C) <=> 13,68/(0,0048grad^-1)=(T-24 °C)
2850=(T – 24 °C) <=> 2850 °C + 24 °C = 2874 °C = T
 

Hermed er temperaturen 2874 °C når pæren er tændt
 


Svar #1
15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Ligegyldigt, har fået det på plads :)


Skriv et svar til: Temp. af glædetråd - rigtig beregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.