Fysik

Erstatningsresistans - rigtig beregnet?

15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Opgave 13.

c. To resistorer på hhv. 3Ω og 7 Ω er forbundet parallelt. hvad bliver erstatningsresistansen?


1/R = 1/R1+1/R2
1/R = 1/3 + 1/7 = 10/21
Erstatningsresistansen bliver 21/10Ω
 

Er dette rigtig beregnet - kan jeg "udlede" mit endelig svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af mathon

R = (R1·R2)/(R1+R2) = ((3 Ω)·(7 Ω)/((3 Ω)+(7 Ω)) = 21/10 Ω2-1 = 2,1 Ω


Svar #2
15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Så mine udregning er rigtig? Du har bare brugt en anden formel, kan jeg så skrive sådan her, som resultat:

1/R = 1/R1+1/R2
1/R = 1/3 + 1/7 = 10/21
Erstatningsresistansen bliver 21/10Ω = 2,1 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2009 af mathon

nej

der mangler enheder og færdigregning


Svar #4
15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

1/R = 1/R1+1/R2
1/R = 1/3Ω + 1/7Ω = 10Ω/21Ω
Erstatningsresistansen bliver 21Ω/10Ω

Nu er der i hvert fald enheder på, kan du hjælpe mig med færdigregning?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. oktober 2009 af mathon

1/R = 1/(3 Ω) + 1/(7 Ω) = ((7 Ω)+(3 Ω))/(21Ω2)  = (10 Ω)/(21 Ω2)

R  = (21 Ω2)/(10 Ω) = 2,1 Ω


Skriv et svar til: Erstatningsresistans - rigtig beregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.