Matematik

Busbillet opgave

16. oktober 2009 af Denicec (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.  Jeg har vedhæftet en opgave under denne tekst der hedder scan. opgaven har jeg lavet og skrevet hvordan jeg har gjordt er der nogen der gider at rette det jeg har lavet, evt fortælle hvordan det ellers laves?

Jeg har en opgave der handler om busbiletter.

Jeg har givet hver sort prik et nummer, så den første sorte prik er opgave nr. 1

Jeg har sagt at der i opgave 1 er svaret: 240-130=110

opgave 2: den sagde 110/100*11.0

Opgave 3: 130 og ganget det tal med 4 i januar måned frodi et kort der rækker i 5 skole dage går 5 op i 20 januar måned g sådan er jer blevet ved.

Opgave 4 har jeg ikke lavet.

Vedhæftet fil: scan0003.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

1)
20 skoledage med to billetter a 13 kr pr dag

20*2*13 = 520 kr

4 klippekort 4*90 kr =360kr
Besparelse 520kr-360kr =160kr
2)
besparelse i % 160*100/520%= 31%
3)
Antal dage på de 6 måneder (sum af dage)96 dage
Antal klippekort 96/5 = 20 klippekort
4)
Månedskort koster 240 kr
For 240 kr kan man få 240/90 = 2 klippekort med 5 dage på hver = 10 skoledage
hvis der er mere end 10 skoledage må man køne endnu et klippekort og betale 270 kr for klippekort.

Da resten af titurs kortet kan bruges i næste måned kan man også sige at en dag med titurskort koster 90kr/5=18 kr
For 240 kr kan man bruge titurs kort i 240kr/18=13 dage før det bliver billigere med månedskort.


Svar #2
16. oktober 2009 af Denicec (Slettet)

Tak for hjælpen! C:

Mit matemaik er virkelig dårlig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Det kan godt være du har ret, men det bliver bedre, når du arbejder med det.

I den her opgave er det vigtigste at man læser den grundigt og tager lidt af gangen.

Det kan måske hjælpe dig, at du læser alle dine opgaver igennem (ikke for overfladisk) når du får dem for og så vender tilbage til dem noget senere. Underbevistheden arbejder med opgaverne i den mellemliggende tid. Måske bliver du i tvivl om, hvad der stod i opgaverne, så læs dem igennem igen så tvivlen er væk.


Skriv et svar til: Busbillet opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.