Matematik

vektor opgave med uploadet fil

16. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg har nu siddet i 4 timer og beregnet en masse opgaver som skal afleveres, jeg har lavet 4 ud af 5 opgaver, men jeg er gået i stå nu, jeg aner ikke hvordan man skal lave denne her opgave. jeg hader seriøst vektor :/, så jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig derude :(

jeg har oploadet opgaven :)

Kærlig hilsen pernille

Vedhæftet fil: opgave4.a.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af peter lind

Det er da en fysikopgave. Du skal opløse tyngdekraften i en komposant vinkelret på vejbanen og parallel med vejbanen. Dette svarer til at du skal finde projektionen af tyngdekraften ind på disse retninger. Den parallel med vejbanen skal give den nødvendige centripetalacceleration.


Svar #2
16. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

okay ærligt peter lind, undskyld,. men det forstod jeg ikke så meget af, det må være en tak for højt den måde du forklarede det på, men tak for hjælpen, rigtig sødt du gider og bruge lidt tid på mig :'D


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af mathon

tegn det og få overblik:

som anvist i #2
og set på tegningen
gælder

m·g·sin(α) = m·v2/R       som ved division med m giver

g·sin(α) = v2/R

α = sin-1((g·R)-1·v2)

α = sin-1(((9,82 m/s2)·(8000 m))-1·v2)

α = sin-1((1,272912·10-5 s2/m2))·v2)

                                                                90 km/t                   110 km/t                  130 km/t
omregning                                             25 m/s                    30,556 m/s                36,111 m/s

α = sin-1((1,272912·10-5 s2/m2))·v2)     0,4558°                    0,6809°                     0,9511°    

                                                                 0,8%                       1,19%                       1,67%               


Svar #4
17. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

tusinde tak drenge, rigtige skatterbasser !!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af mathon

%-beregning: tan(α)·100%


Skriv et svar til: vektor opgave med uploadet fil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.