Dansk

Hjælp til valg af værk fra romantikken!

17. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

Jeg skal finde et valgfrit værk fra romantikken og efterfølgende analyser det. har i et par forslag til hvad jeg kan rode med? :-) Jeg havde nogle af H.C. Andersens værker i hovedet, men overvejer nu at droppe det? Er sgu lidt confuse :-S

Og som sagt et valgfrit værk, hvilket er ensbetydende med at det kan være hvad som helst; billede, sang, digt, novelle (fandtes de den gang?), eventyr and so on...

NB: DER ER TALE OM DANSK PÅ GYMNASIENIVEAU (3.G)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er mange dejlige ting fra romantikken at skrive om, jeg ville vælge et billede, måske kan jeg også foreslå et, jeg samler på kunst og er meget interesseret i gode malerier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2009 af Cedric (Slettet)

 Jeg har skrevet en 8 siders lang analyse af Schack Von Staffeldts digt, "Indvielsen" som rammer i hjertet af alt det romantikken prædker, som jeg kan sende til dig. Jeg havde bare lidt bøvl med min computer så den blev slettet efter jeg havde printet den ud, men jeg kan nok godt scanne den ind eller noget. Ved ikke hvor meget tidspres du er under. 

Ellers er der jo altid Guldhornene af Adam Oehlenschläger, den kan man aldrig gå galt i byen med. Søger du salmedigtere fra romantikken, så tag fat i Hans Brorson, B.S. Ingemann eller N.F.S. Grundtvig.

Lige meget hvad du vælger så husk at inddrage de essentielle karakteristika fra perioden, for det er den der for alvor trækker dig op. Jeg går ud fra I har tæsket det til døde, altså splittelsen med den åndelige og jordiske verden o.s.v., hvis ikke, så skriver du bare. Held og lykke med det.


Svar #3
17. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

Du må da meget gerne sende det du har :-) Det er altid rart med noget inspiration..

Jeg havde ellers overvejet et af Andersens eventyre men de bygger mere på dannelsestanken på de essentielle værdier der kenedetegner romantikken :-S


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2009 af Lisbeth.o (Slettet)

Hej Alkymisten

Hvis du gerne vil skrive om et eventyr af H.C Andersen (hvilket jeg varmt kan anbefale!), er der mange muligheder. H.C.A. strækker sig nemlig som forfatter over hele den romantiske periode - lige fra universalromantikken (f.eks. "Klokken"), over biedermeier (f.eks. "Hyrdinden og skorstensfejeren") og til romantismen (f.eks. "Skyggen"). Dog virker det til, at det er den universalromantiske tankegang, du gerne vil arbejde med. Derfor vil jeg foreslå dig enten "Klokken" eller "Nissen hos spekhøkeren". Sidstnævnte har jeg skrevet en analyse af, som du kan finde under mine opgaver, hvis du har brug for lidt inspiration.

Held og lykke med opgaven :-) 


Skriv et svar til: Hjælp til valg af værk fra romantikken!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.