Matematik

Find rødderne

19. oktober 2009 af playstation (Slettet)

Hej :)

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave, jeg skal blot finde rødderne uden lommeregner.

0 = (ln(x)2 - 5*ln(x) + 4) * (ln(x)2 - 5*ln(x) + 6)              eller reduceret 0 = ln(x)4 - 10 ln(x)3 + 35 * ln(x)2 - 50 * ln(x) + 24

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2009 af Isomorphician

Hint: sæt ln(x) = x


Svar #2
19. oktober 2009 af playstation (Slettet)

Ja, men så får jeg rødderne til at være x = 1 v x = 2 v x = 3 v x = 4.

Og i følge facitlisten skulle det give e4, e3, e2, e1 

kan stadig ikke se hvordan jeg komemr frem til dette.....


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2009 af Isomorphician

x = ln(x)

Med en funden x-værdi på 1 fås:

1 = ln(x) <=>

e1 = x

Denne omregning skal du lave for hver x-værdi.


Svar #4
19. oktober 2009 af playstation (Slettet)

Mange Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Find rødderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.