Matematik

haster ! areal..

20. oktober 2009 af AT1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hi folkens et opgave som jeg  kan ikke finde ud af ..

Funktionen med forskiftet f(x)= -x^2+3x+18. Grafen for f afgrænser med førsteaksen et område M, der har et areal. 

Har funder areal af området: 121,5 :D 

c) Området M deles af linjen x=k i to områder, der hver har et areal. Mellem hvilke grænser skal k ligge?

d) Bestem tallet k så den del af M, der ligger til venstre for k, er halvt så stor som den del der ligger til højre for k. 

PLZ HELP.. TAK 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

c)  k må ligge mellem de grænser, som du brugte til at udregne arealet.

d) Jeg kalder den nedre grænse mulige x værdier for a, øvre for b. Den del der ligger til venstre for k må have arealet 121,5/3 = 40,5. Du skal så løse ligningen ∫akf(x)dx = 40,5


Svar #2
20. oktober 2009 af AT1990 (Slettet)

 Oki c forstå jeg .. men d er jeg lidt lost. Hvorfor divider du med 3, når det skal være halvt så stor ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af peter lind

Så har venstre side 1/3 af arealet og højre side resten altså 2/3 af arealet.


Svar #4
20. oktober 2009 af AT1990 (Slettet)

 Oki .. så k er ukendt, ligesom x, så skal vi bare finde k og så finder vi tallet :D 


Svar #5
20. oktober 2009 af AT1990 (Slettet)

 TAK ;D 


Svar #6
20. oktober 2009 af AT1990 (Slettet)

∫-3k(-x^2+3x+18)dx=40,5


Skriv et svar til: haster ! areal..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.