Matematik

al hjælp bedes

20. oktober 2009 af annemetteM (Slettet) - Niveau: A-niveau

funktionen f er givet ved forskriften

f(x)= x2-x-2  , x ≠ 3

          x-3

hjælp ønkses virkelig

- x-3'et står lige under x2-x-2

a) bestem nulpunkterne for f

b) monotoniforhold og ekstrema for f ..


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. oktober 2009 af morten1092 (Slettet)

du finder nulpunkterne for f ved at sige:

f(o)=(0^2-0-2)/(0-3)              x ≠ 3 (ved at indsætte nul selvfølgelig)

Så mangler du at finde den anden, den er det tal der også gør at  (x^2-x-2)/(x-3)=0 men selvfølgelig skal x være forskellig fra 3.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2009 af Isomorphician

a) Sæt tælleren lig 0 og løs.

b) Find f'(x), og lav fortegnsundersøgelse på denne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2009 af pdebes (Slettet)

a) Brøken er lig 0, når tælleren er lig 0., så løs x^2-x-2=0, sådan som du normalt løser en andengradsligning.

b) find f'(x)


Skriv et svar til: al hjælp bedes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.