Matematik

ligning

20. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

28=(a-4)2

28=2*a-2*4

28=2a-8

28+8=2a

36=2a

a=36/2

a=18

er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

Ja det er det


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Du kan selv "gøre prøve" ved at indsætte resultatet i den oprindelige ligning, regne de to sider ud hver for sig, så får du samme resultat på begge sider, hvis du har fundet den rigtige løsning til ligningen

 28=(a-4)2

a=18

28  |  (18-4)*2 =

          14*2=

           28

resultatet er 28 på begge sider, så dit svar er rigtigt


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.