Matematik

vinkel mellem linierne

21. oktober 2009 af jjensen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

er der nogen der kan hjælpe med at finde vinkelen mellem linierne:

f(x) = -0,125x + -250

g(x) = 0,125x + -250

håber i kan hjælpe

jonas


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. oktober 2009 af mathon

vinkler med x-aksen:

f(x): tan-1(-0,125) = -7,12502°

g(x): tan-1(0,125) = 7,12502°

den spidse vinkel mellem linjerne:

7,12502° - (-7,12502°) ≈ 14,25°


Svar #2
21. oktober 2009 af jjensen91 (Slettet)

tusind tak

mon du kan hjælpe med den her også?

h(x) = -2,4x + -1300

q(x) = 2,4x + -1300

synes nemlig den er lidt svær


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. oktober 2009 af mathon

...at finde vinklen mellem linjerne

betyder oftest
underforstået: find den spidse vinkel mellem linjerne


Svar #4
21. oktober 2009 af jjensen91 (Slettet)

kan du hjælpe med at beregne den eller forklare hvordan den skal beregnes?


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. oktober 2009 af mathon

vinkler med x-aksen:
h(x): tan-1(-2,4) = -67,38°

q(x): tan-1(2,4) = 67,38°

 

den stumpe vinkel mellem linjerne:

67,38° - (-67,38°) = 134,76°


den spidse vinkel mellem linjerne:

180° - 134,76° = 45,24°


Svar #6
21. oktober 2009 af jjensen91 (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. oktober 2009 af mathon

i overensstemmelse med formlen
med a1·a2 ≠ -1
 

tan(Vspids) = |a1-a2|/|1+a1·a2|     =     |-2,4-2,4|/|1+2,4(-2,4)| = 1,0084

Vspids = tan-1(1,0084) = 45,24°

...som du måske kender


Skriv et svar til: vinkel mellem linierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.