Matematik

Hjælp til to ligninger og procent/indekstal.

21. oktober 2009 af mortenhy (Slettet) - Niveau: C-niveau

1/4x +7=3x-5

Reducer:
(4-x)(x-4)
 

Beløb indsættes på konto til 2,5% om året. Efter 4 år står der 10486,22kr.

Hvilket beløb blev indsat?

Hvor længe skal beløbet stå, før det overstiger 15000kr?

Tak på forhånd.

mortenhy


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har din renteformel. Når du sætter et beløb B ind på kontoen og der tilskrives renter hvert år, så vokser beløbet efter 4 år til B*1,0254, og det beløb skal altså være lig 10486,22, så den ligning skal du løse med hensyn til B. Det næste kan du så sagtens finde ud af.


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. oktober 2009 af mathon

1/4x +7 = 3x-5
                                 x + 28 = 12x - 20

                       

Reducer:
(4-x)(x-4)
                  -(x-4)(x-4) = -(x-4)2
 

Beløb indsættes på konto til 2,5% om året. Efter 4 år står der 10486,22kr.

Hvilket beløb blev indsat?
                                           Ko = 10486,22·1,025-4

Hvor længe skal beløbet stå, før det overstiger 15000kr?
                                                                     
                                           Ko·1,025n = 15000
                                           1,025n = (15000/Ko)
                                            log(1,025)·n = log(15000/Ko)
                                            n = log(15000/Ko)/log(1,025)
 

                                     


Svar #3
22. oktober 2009 af mortenhy (Slettet)

Mange tak for det ven.


Svar #4
22. oktober 2009 af mortenhy (Slettet)

Mange tak til jer begge


Skriv et svar til: Hjælp til to ligninger og procent/indekstal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.