Fysik

rettelse af fysikrapport

21. oktober 2009 af Tingesten.xD (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har i evt. nogle rettelser eller tips ang. rapporten? på forhånd tak.


Svar #1
21. oktober 2009 af Tingesten.xD (Slettet)

Her er opgaven:

Fysik kemi- Volumen og massefylde rapport.

Formålet med at bestemme massefylden for husholdningssprit, olie og vand:
Massefylden kaldes flere ting. Bla. Massetæthed eller densitet. Det er massen pr, rumfang.
Enheden for massefylde er kg/m3.

Massefylden et uforanderligt tal som fx vand P = m/V og P = g/m
Ved et stofs massefylde forstås stoffets masse pr. rumfangsenhed.
Formlen for masse: Massefylde= masse
Rumfang
Rumfanget bliver målt på 3- dimensionelle genstande

Teori for massefylde:
ganges P med V får man M. Dette ligner en almindelig ligning fra matematik.
Når et stofs massefylde er lettere end væskens massefylde, vil det flyde ovenover væsken. Hvis det er tungere, vil det synke til bunds og væsken vil være ovenover.
?
I forsøget målte vi massefylden af vand, olie og ethanol ved hjælp af masse og rumfang. Formålet er opfyldt da tallene fra massen og volumen ligger tæt på hinanden. (Måleglasset med vand fyldes med 100 ml, og både ethanol og olie fyldes med 80 ml.)


Skriv et svar til: rettelse af fysikrapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.