Dansk

Skriftlig fremstilling (stil)

22. oktober 2009 af Youseff (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har en stil for til i morgen og jeg er først lige gået igang. Jeg skal skrive om "brug af tæv i opdragelsen" der er ingen genrekrav. Men problemet er bare jeg er gået lidt i stå har masser af ideer osv, men jeg kunne godt tænke mig at få en respons på det første jeg har skrevet.

Alle børn har krav på en god opdragelse, hvilket indebærer sikkerhed, omsorg og kærlighed fra forældrenes side. Men det er langt fra tilfældet, mange børn får ikke den ideelle barndom som de har krav på. Børnene bliver offer for fysisk og psykisk vold af forældrene, som spiser og sover under samme tag som selve barnet. Volden som børnene påføres sker ofte i eget hjem, det hjem som de burde føle sig sikre i.                                                                                                      Hvert år dør otte børn af tæv i Danmark ifølge Unicef. Faktisk var det helt i orden for lærer og forældre at slå børn indtil revselsretten blev afskaffet i 1997. Hvilket overrasker mig negativt, når man tænker på det moderne samfund vi lever i. Teknisk set kunne mine forældre banke mig sønder og sammen, indtil jeg blev fire år uden at det ville få konsekvenser for dem. Dengang min mor var en lille pige og gik i skole, var det helt normalt hvis man fik et hug over fingrene med linealen eller spanskrøret. Mange af nutidens skoler bruger stadig tæv som en del af skolegangen.                                  Men hvad er tæv en lussing med flad hånd, smæk i bagenden eller begge dele? Jeg mener at et smæk i bagenden er lige så uacceptabelt som en lussing med flad hånd. Men hvad nu hvis en lille pige for tredje gang prøver at sætte fingrene på en brandvarm stegepande, og moderen går i panik og giver barnet et klask over fingrene, er det så i orden? Man kan vel se på det fra to sider, moderen var bange for at hendes datter ville komme til skade, og i panik gav hun hende et klask over fingrene, men jeg tror at datteren derimod ser på det helt anderledes. Hun ville nok føle sig overrasket, chokeret og måske endda miste den respekt hun har for sin egen mor. Derfor mener jeg ikke at det moderen gjorde var i orden, hun burde nemlig slet ikke ha udsat sin datter for den situation. Moderen har ansvar for sin lille pige, og hun skulle ha fundet en anden løsning, da datteren allerede to gange tidligere havde forsøgt at sætte fingrene på den brandvarme stegepande.

Hvad er godt, hvad er dårligt? hvis i har nogle ideer er de også velkomne.

Jeg har tænkt mig at skrive om hvad grunden er til forældres brug af tæv og går tæv i arv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af HeNiie (Slettet)

Du er godt igang med et easey.. Og jeg synes det lyder rigtig godt!

Husk når det er et easey at det er personligt , det er dine holdninger og meninger. Ikke noget med "man" synes det hedder "jeg" synes. Men kan godt lide din start. :)


Skriv et svar til: Skriftlig fremstilling (stil)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.