Tysk

hvordan siger man.....

23. oktober 2009 af Yow! (Slettet) - Niveau: B-niveau

martin, som er faderen....

mit bud:

Martin, den der Vater ist....

aber ich finde der Satz ein bisschen merkwürdig


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

der der Vater ist


Svar #2
23. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hvorfor det???


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Her er et eksempel: "nur derjenige, der der Vater ist ,darf in Deuschland bleiben". Hvorfor kanm du spørge Ruhmann om, han er god til grammatikken.


Svar #4
23. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

altså nu har "derjenige" jo ikke noget køn som sådan???

hvis man analyserer sætningen:

er = O
faderen = X
som = må så være Δ

dvs. "som" skal stå i akk.....

og her er det Martin der er "som"...og da martin er hankøn(der) må det hedde "den", da "der" i nominativ bøjes "den" i akk...

korrekt oder???


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2009 af Tyskfødt (Slettet)

Hallo YOW!

Jeg kender desværre ikke noget til, hvordan man analyserer sætninger i Kongeriget med kryds og bolle.

Her er 3 eksempler med nominativ, dativ og akkusativ.

Martin, der der Vater  (des Kindes) ist, ..........

Martin, dem der Vater ein Auto geschenkt hat, ......

Martin, den der Vater gelobt hat, ........      (her får Martin ros af faderen)

men   Martin, der den Vater gelobt hat, ..... (her får faderen ros af Martin)


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2009 af Stygotius (Slettet)

 Yow!

martin, som er faderen....   "som"  i den anden sætning er jo grundled for "er", og da et grundled altid står i nominativ, må det naturligvis hedde  "der" i hankøn nominativ ental. Det andet "der" er jo den bestemte artikel i hankøn nominativ ental  fordi et subjektivsprædikativ jo altid står i samme køn og kasus som subjektet, dvs. nominativ.

Din analyse er helt forkert. Hvordan kan "som" være genstandled ??   -er "som" og "faderen" ikke den samme person ?

-also, nein   NICHT korrekt !


Svar #7
23. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

guten abend allesammen ;)

når jo...som er s** da grundledet.... min fejl sorry....

takker for hjælpen i tre ;)


Skriv et svar til: hvordan siger man.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.