Matematik

Bestemt Integral

24. oktober 2009 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg skal regne  ∫(x√(4-x^2)) dx med øvre grænsen 2 og nedre grænsen 0

jeg har først omskrevet √(4-x^2) til (4-x^2)^(1/2) og derefter substitueret (4-x^2) = t

dt/dx = 2x

dt = 2x * dx

dx= 1 / 2x * dt

derefter står der (uden grænserne med vilje) : ∫ x * t^(1/2) * 1/2x*dt

som jeg omregner til: ∫ t^(1/2) * 1/2*dt

=> (1/2) * ∫ t^(1/2)dt

=> (1/2) * [ (1/(3/2))*t^(3/2) ]

Kan jeg så tage (1/2) og falde det sammen med (1/(3/2)) ?

Således at det bliver: [ (1/2) * (2/3) * t^(3/2) ]

=> [(1/3) * (4-x^2)^(3/2)]

Kan jeg så nu beregne hvad resultatet bliver med de viste grænser? eller er der noget galt med at sætte (1/2) ind i kassen [ ] ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

fortegnsfejl i den første


Svar #2
24. oktober 2009 af Heksin (Slettet)

 dt/dx = -2x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja


Svar #4
24. oktober 2009 af Heksin (Slettet)

Så burde ∫(x√(4-x^2)) dx med øvre grænsen 2 og nedre grænsen 0, give resultatet 2,6666

Det skulle så nok være korrekt ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Facit = π


Svar #6
24. oktober 2009 af Heksin (Slettet)

Hvordan dog det?

Hvis jeg kun har regnet dt/dx = 2x forkert,  og regner det igen som dt/dx = -2x, så skulle jeg gerne havne med [ ((-(1/3)) * (4-x^2)^(3/2)) med den nedre grænse 0 og den øvre grænse 2.

Hvis alt dette passer, så er jeg 100% sikker på at resultatet bliver 2,666 !


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er også rigtigt, jeg overså x'et foran kvadratrodstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er nok bedre at angive 8/3 som facit


Svar #9
24. oktober 2009 af Heksin (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2009 af mathon

se i oversigt

Vedhæftet fil:integral_45.doc

Skriv et svar til: Bestemt Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.