Matematik

ligning

24. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad mener man med denne opgave?

den lyder:

en funktion er givet ved, y= x-1/x+2 (det er en brøkstreg)

hvilke x værdier kan man ikke sætte ind ?

bestem funktionsværdierne af x =-3, -1, 0, 1, 2.

løs ligningen y =3

hvilke tal kan ikke være funktionsværdi?

(jeg vil rigtig gerne have en udregning og en kort forklaring på det (:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af mathon

hvor er problemet?
da du véd,
at en nævner aldrig må blive 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvad har du selv gjort?

Jeg vil godt besvare spørgsmål, men det er dig der skal formulere dem.


Svar #3
24. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

denne ligning 3=(x-1)/(x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=750545

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=750554#750572


Svar #5
24. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

den skulle gerne komme til at give -7/2, jeg har fået af vide at jeg skal isolere x men ved ikke hvordan man gør det? jeg har selv prøvet at minus med 2 på begge sider så den hedder 3=(x-3)/(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:reduktion_5doc.doc

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.