Matematik

hvilken funktion`?

24. oktober 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

hvilken slags funktion er dette:

I= I0*(e)^(-0.0393*x)

Jeg mener at det er en eksponentiel funktion. Men er det det? og er den voksende eller faldende?

Jeg vil sige den var faldende. Men for faldene eks. funktioner gælder det at 0<a<1, som denne jo ikke opfylder. så er lidt i tvivl.

håer nogen lige hurtig kan hjælpe, forklarer.

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den er eksponentiel aftagende.

Det hedder aftagende og ikke faldende. :)

Argumentet:

Normalt ser eksponentielle funktioner ud som:

f(x) = b*ax, og det er præcis sådan din funktion ser ud. Jeg omskriver:

I (x) = I0 (e-0.0393)x, som er præcis det samme, som ovenfor, hvor a = e-0.0393 = 0.96...


Svar #2
24. oktober 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

nååååhhh.. yahhh .. nu forstår jeg det. tuuusind taaak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af mathon

konsulter
http://peecee.dk/upload/view/97785


Skriv et svar til: hvilken funktion`?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.