Matematik

Hjælp til en opgave

25. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)


I et koordinatsystem er en parabel og en linje l bestemt ved

parabel 1:  y = - 1/2x^2  - 6x - 16

linje l: y = 2x + 14

løs uligheden

-1/2x^2 - 6x - 16 <   2x + 14
                             =


jeg kunne ikke få = til at stå lige under  < , men i ved hvad jeg mener.


hvordan løser man den ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Træk alt på venstre side over på højre side. På højre side vil der nu være et andengrads polynomium. Find rødderne og brug det til at opløse andetgradspolynomiet i faktorer.


Svar #2
25. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

dvs. -1/2 ^2 - 6x - 16 - 2x + 14 ? ,s
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af peter lind

Du har en fortegnsfejl på det sidste led og du mangler ulighedstegnet og den resulterende højre side. Træk nu så meget sammen på det som du kan.


Svar #4
25. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

hmm, forstår det ik helt ,s ved ikke hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af peter lind

Hvad forstår du ikke?


Svar #6
25. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

ved ikke hvordan man skal løse uligheden, har virkelig svært ved det :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2009 af peter lind

Du skal finde rødderne i andengradsligningen. Der vil gælde P(x) ≤ 0 <-> a(x-r1)(x-r2) ≤ 0, hvor r1 og r2 er de fundene rødder.  Dernæst skal du se på faktorerne. Er alle tre negative får du et negativt tal. Er et negativt og de 2 andre positive får du også et negativt tal. I alle andre tilfælde er resultatet ikke negativt. Det anbefales at du laver en tallinie, hvor du angiver fortegnet for de forskellige faktorer.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.