Matematik

Matematik - hjælp

25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

vektor a = ( 2, -5 ) , vektor b = ( -6, 4 ) og vektor c = (11, 0)

Vektorerne a og b udspænder et parallogram .

beregn arealet af dette parallogram


arealet  |(2·4) - ((-5)·(-6))| = |-22| = 22

beregn længden  af hver af diagonalerne i parallogrammet ? 

Hvordan gør man det ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Diagonalvektorene   a+b og a-b


Svar #2
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

dvs. ( 2 + 5 + (-6 +4 )  og ( 2 - (-5) - (-6 - 4 ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af peter lind

Nej. Det er vektorer og skal adderes og subtraheres som vektorer. Længden af disse vektorer er så svaret.


Svar #4
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

hmm det forstår jeg ik helt , hvordan kommer det så til at se ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af peter lind

a+b = ( 2, -5 ) + ( -6, 4 ) = (-4, -1) . Svaret er så længden af denne vektor. Tilsvarend for a-b


Svar #6
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

a - b = ( 2, -5 ) - (-6,4 ) =     ( 8, -9 ) ? er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2009 af peter lind

Ja


Svar #8
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

længden er det ik  kvadratrod af (a1^2 + a2^2 )


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2009 af peter lind

ja


Svar #10
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

men det gider min lommeregner ikke regne ud ,s ?

har prøvet kvadratrod af ( -4^2 + (-1)^2  ) 


 


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2009 af peter lind

Det skal også være (-4)2


Svar #12
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

giver det så 17 ?


Svar #13
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

hvis jeg tager kvadratroden af det hele, gider den ikke at regne det ud, har prøvet alt nu :s


Svar #14
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

har prøvet nu,  skal det ikke give 4,12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. oktober 2009 af peter lind

Det er korrekt med kvrod(17). Der er ingen grund til at slå det op på en lommeregner. Aflever bare resultatet sådan.


Svar #16
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

og er den anden så kvrod ( 145) ? ,s


Svar #17
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

så mangler jeg sidste opgave, og den lyder; bestem tallene s og t, således at vektor c = vektor sa + vektor tb


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. oktober 2009 af peter lind

Ja


Svar #19
25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

jeg er helt blank på den sidste opgave ,s


Skriv et svar til: Matematik - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.