Matematik

Differentialkvotient - 3 trins regel... how?

25. oktober 2009 af flemmings-helte (Slettet)

Funktionen f er givet ved f(x)=3x2-1. Bestem funktionstilvæksten Δy ud fra x0=2.

Angiv den tilhørende differintialkvotient. Bestem endelig f'(2).

Nogen der kan hjælpe mig? ved så langt at jeg skal bruge 3 trins reglen... men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Står der i opgaven specifikt at du skal bruge tretrinsreglen? Normalvis så bruger man bare differentialkvotienterne fra tabelopslag (eller memorer dem fra beviser).

I så fald:

f'(x) = (3x2-1)' = (3x2)'-(1)' = 2*3x2-1-0 = 6x

og da har du:

f'(2)=6*2=12


Svar #2
25. oktober 2009 af flemmings-helte (Slettet)

Nej det står der ikke specifikt... men man kunne jo godt ;)

Men forstår godt det du skriver :D takker


Svar #3
25. oktober 2009 af flemmings-helte (Slettet)

-----------


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2009 af znten- (Slettet)

 Bare lige så du ved det, så bruger man for det meste kun 3-trins reglen til når du skal bevise en sætning ;)


Skriv et svar til: Differentialkvotient - 3 trins regel... how?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.