Fysik

En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120g og dens hastighed er 14 m/s. Hvor højt når bolden op?

26. oktober 2009 af mussy (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120g og dens hastighed er 14 m/s. Hvor højt når bolden op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug energibevarelse.


Brugbart svar (3)

Svar #2
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du bruger energibevarelsen, så ser du at den kinetiske energi omsættes helt til potentielenergi i toppunktet (der står den jo stille et øjeblik), og bevarelsen siger, at ½mv2=mgh. Læg mærke til at vægten ikke spiller nogen rolle, den udgår på begge sider af ligningen, så du får, når du løser ligningen m.h.t. h h=v2/(2*g) = (14m/s)2 / (2*9.82m/s2) = cirka 10 meter. Prøv nu at lave en enhedsbetragtning alene og se, om enheden på facit stemmer.


Skriv et svar til: En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120g og dens hastighed er 14 m/s. Hvor højt når bolden op?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.