Matematik

Matematik hjælp

26. oktober 2009 af LauraAam (Slettet)


har lige et par opgaver, jeg meget gerne vil have hjælp til. På forhånd tak!

Opgave 1:

I en æske ligger 20 kugler med numrene fra 1-20. en kugle trækkes tilfældigt. Hvad er sandsynligheden for at trække:
A) Et ulige tal ______ B) Nr.3 __________ C) Et kvadrattal_______________


Opgave 2:

Før Euro blev indført var kursen på lire 0,65.

a) 1000 lire kostede ___________ kr B) 60 Lire kostede_______________kr


Opgave 3:
30 % af et beløb er 600 kr. Hele beløbet er_______________kr?

0,6 kg af en vare koster 120 kr. Så koster 900 g _______________ kr

Opgave 4:
Afrund til 1 decimaltal

A) 16,596 __________

B) 8,aa89__________

Hvordan omskriver men en brøkker til decimaltal?

Opgave 5:

Omskriv 30% til brøK: ___________

Omskriv 0,40 til brøk?______________

Håber en kan forklare mig, hvordan jeg regner dette ud? :-)


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men du må selv gøre en indsats. I den første er der 10 ulige tal, så P(ulige) = 10/20 = ½, P(nr 3) = 1/20, kvadrattallene i bunkrn 1,4, 9 og 16, det giver P(et kvadrattal) = 4/20 = 1/5. Det var den første af opgaverne, løs nu nogle selv, eller forsøg på det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Forventer du at vi skal regne dine opgaver for dig?

Jeg vil godt besvare spørgsmål, men det er dig der skal formulere dem.


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.