Matematik

001: Beholder der kan indeholde 2 liter

26. oktober 2009 af niki_dk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der skal fremstilles en kasseformet åben beholder, der kan indeholde 2 liter. Materialet til fremstillingen af bunden, der skal være kvadratisk, koster 500 kr/m2, og materialet til siderne koster 300 kr./m2.
Hvor høj skal beholderen være, hvis den skal fremstilles billigst muligt?

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

bundens mål x

sidernes højde y

rumfang=x*x*y=2

der regnes i dm, 1m2=100 dm2

pris x*x*500/100+4x*y*300/100

sioler y i fumranget og sæt ind i pris.

find minimum for pris


Skriv et svar til: 001: Beholder der kan indeholde 2 liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.