Matematik

ligninger! hjælp!!!

26. oktober 2009 af andreaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med en ligning

- bestem a, således at ax^2+5x-1/2=0 har en dobbeltrod, alstå en løsning.

håber nogen vil hjælpe tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2009 af niki_dk (Slettet)

Du skal bare finde "d"

d = b2 - 4ac

Og hvis d = 0 er der én løsning, og er d større end 0, så er der to løsninger.

Derimod hvis d er i minus, så er der ingen løsninger.


Svar #2
26. oktober 2009 af andreaen (Slettet)

mange tak! har bare sidet og tænkt over det en time nu, men nu kan jeg lige huske det hele :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2009 af niki_dk (Slettet)

Så lidt :-)

Dejligt der findes sådan et community, hvor man kan spørge til råds :)
(Jeg spørger skam også selv ;))


Skriv et svar til: ligninger! hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.