Matematik

Differentiation- har jeg gjort det rigtigt?

26. oktober 2009 af flemmings-helte (Slettet)

Har en opgave der lyder på, at jeg skal bestemme f ' (x), når f(x)= -(1)/(2)X2 + 1 og x0=0

Hvis jeg har forstået det rigtigt, så er det nemmeste at bruge regnereglen for diff af potensfunktioner.

så det her bliver f '(x) = 2x2-1+1

Er det sådan man skal gøre? Eller skal jeg bruge 3-trins-reglen (hvis ja, så har jeg brug for hjælp med den)

Peace out ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Ja, du skal bare gøre, som du går. Men du skal lige huske, at der står -(1/2) foran x^2..

f'(x)=-(1/2)(x^2)'+(1)' = -(1/2)*2x = -x


Skriv et svar til: Differentiation- har jeg gjort det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.