Matematik

Rumfang

27. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg må have gjort et eller andet helt forkert i denne opgave.

Når jeg tjekker den på lommeregneren, passer den helt upåklageligt.. Den går så (selvølgelig) gal, når jeg skal bevise på egen hånd.

Se vedhæftede for opg + mit mislykkede forsøg

Kan ikke helt se, hvori min fejl består

Vedhæftet fil: Bevis.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#0 V=π∫-12 (½x2+1)2dx=π∫-12 (¼x4+x2+1)dx=...


Svar #2
27. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvor kommer det x^2 fra? (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#2 du bruger kvadratsætningen (a+b)2=a2+2ab+b2 på (½x2+1)2 ...


Svar #4
27. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Yes (: Dén er jeg med på!

Så skal der jo integreres mv, får: pi*(1/4)[(1/5)x^5+(1/3)x^3+x] (fra -1 til 2).. men får så til sidst 8,6.. det er ikke rigtigt :S ...


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#4 du kan ikke sætte ¼ udenfor parentes ...

π∫-12 (¼x4+x2+1)dx=π [(1/20)x5+(1/3)x3+x]-12=...


Svar #6
27. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ok, vidste jeg ikke. Tak for det ! (:

Så skal jeg så sige: π ((1/20)2^5+(1/3)2^3+2)-((1/20)*-1^5+(1/3)*-1^3-1))? Men det bliver så 18,797.. stadig ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#6 ja ... jeg får

π ((1/20)25+(1/3)23+2)-((1/20)*(-1)5+(1/3)*(-1)3-1))=π(32/20+8/3+2+1/20+1/3+1)=π(33/20+6)=π(153/20)≈24,03..


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.