Matematik

Isolering af x eller y

27. oktober 2009 af tftrec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal isolere x eller y i funktionen TC=22x^2+8y^2-5xy, men jeg er meget i tvivl om, hvorledes jeg skal gøre dette.

Jeg har først lagt 5xy til på begge sider for at få 5xy=22x^2+8y^2. Derefter har jeg divideret begge sider med xy og fået 5=22x+8y. Så har jeg trukket 8y fra på begge sider og fået 5-8y=22x, hvorefter jeg har trukket 5 fra på begge sider og fået 8y=22x-5. Derefter har jeg divideret de hele med 8 og fået y=2,75x-0,625.

Jeg er som sagt meget i tvivl om hvorvidt dette er korrekt, så jeg vil blive glad for lidt vejledning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af peter lind

Du kan ikke bare smide TC væk. Du skal løse den som en andengradsligning, hvor enten x eller y er den ubekendte afhængig af hvilken af dem du vil isolere.


Skriv et svar til: Isolering af x eller y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.