Matematik

Afledet funktion

27. oktober 2009 af nikoww (Slettet)

Hej, jeg har brug for hjælp.

Jeg skal aflede disse funktioner:

1) f(x) = ln(4x+1)

2) f(x) = x ln x - x
 

I do not know what to do!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

1. Sammensat funktion

brug

(f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x)

2. Produktregel

(f*g)'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)


Svar #2
27. oktober 2009 af nikoww (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge det... Hvor kommer g fra? Jeg er total lost - du kunne vel ikke "lave" dem og så skrive mellemregninger på, så jeg kan se og forstå??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

f(x) = ln(4x+1)

f(x)=ln(x) og g(x)=4x+1

f'(x)=(ln(4x+1))' * (4x+1)' = 1/(4x+1)*4 = 4/(4x+1) = 1/(x+1/4)

Hvad der er kønnest af de sidste to, må du selv vælge.

f(x) = x ln x - x

hvor produktet selvfølgelig består af x*lnx, og hvor f(x)=x og g(x)=lnx

f'(x)=(x)' * lnx + x*(lnx)' - (x)' = 1*lnx+x*(1/x)-1 = lnx+x/x-1 = lnx +1-1 = lnx


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

f'(x)=4/(4x+1) = 4/x

hvis vi regner færdigt!


Skriv et svar til: Afledet funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.