Matematik

Lignings problem

27. oktober 2009 af wiebenson (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Rotorradius på de oprindelige vindmøller med effekt på 1,5 MW er 33m. De nybyggede vindmøller har en effekt på 2,3MW.

Det giver følgende ligning: 1,5/2,3 = 33^2/R^2

Beregn længden af R
 

Er ligning korrekt og hvordan løses den, forklaring søges....

Tak

Hilsen

Anne Katrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

Jeg er ikke sikker på om ligningen er korrekt, men jeg har ikke selv et andet bud. Den kan løses på følgende måde:

1,5/2,3 = 33^2/R^2

R^2 = (2,3 * 33^2)/1,5

Du gangen R^2 på begge sider og deler så med 1,5/2,3 på begge sider. Du kan så tage kvadratroden af for at få R.


Svar #2
27. oktober 2009 af wiebenson (Slettet)

er det det samme denne løsning (33^2 * 2,3/1,5)^1/2 = R hvor R = 40,86 ? hvad giver R hos dig ?
 


Skriv et svar til: Lignings problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.