Matematik

Hjælp til matematik!

28. oktober 2009 af Omnom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle ..

Kan ikke huske, hvordan man regner nedenstående opgave. Håber der er nogen, som kan hjælpe: 

Løs ligningen f(g(x)) = 1 når

f(x) = en halv x + 5   og    g(x) = -3x -2

????? Tak på forhånd!  


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Har du fundet den sammensatte funktion?


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

du indsætter g i f og udregner den nye funktion:

f(g(x)) = ½(-3x - 2) + 5 = -1,5x + 4 = 1

nu isolerer du bare x:

x = -3/-1,5 = 2


Svar #3
28. oktober 2009 af Omnom (Slettet)

Hej Daniel TA

Jeg har et foreløbigt bud, men er bestemt ikke sikker:

1/2 = en halv , ikke 1 divideret med 2

1/2*(-3x-2) + 5 = 1 


Svar #4
28. oktober 2009 af Omnom (Slettet)

 Tusind tak for bekræftelsen Jos :)

Men hvad så med denne opgave:

f(x) = a/x , g(x) = kvadratrod af x

Angiv formlerne for f(g(x)) og g(f(x))

Vil f(g(x)) så se således ud?

a/kvadratrod af x

Vil g(f(x)) så se således ud?

Kvadratrod af a/x


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.