Matematik

Haster ! Vigtigt ! :D

28. oktober 2009 af slowfox47 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Spørgsmålet lyder : 5(x+7)-2(x-9)=6x + 2(8-4x)

Det forstår jeg overhovedet ikke noget af .... Nogen der gider hjælpe... På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

jeg kunne forestille mig at læren vil have

dig til at isolere x..

først skal du gange parenteserne ud..

altså, 5*x+5*7 -2*x+2*9 =

prøv selv den anden side.. (husk. - * - = +


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

5(x+7)-2(x-9)=6x + 2(8-4x)

5x+35-2x+18= 5x+16-8x  (ganger ind i parantesen)

5x-5x+8x=16-35-18 (samler x på højre side)

8x=-37

x=-37/8

giver =-4,625 ( men angiv eksaktværdi den forrige!)


Skriv et svar til: Haster ! Vigtigt ! :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.