Matematik

2. Spg ang. 2 opgaver i en Ugeaflevering

28. oktober 2009 af HTXelev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en ugeaflevering i matematik imorgen og i en af opgaverne er jeg gået i stå. Det der står ved opgaven er:
Snoren til en drage står i en vinkel på 57° i forhold til vandret.
Hvor højt er dragen oppe, når snoren er 450 m lang?
Hvordan finder jeg ud af hvor højt dragen er oppe?

Der er også et andet spørgsmål som jeg ikke ved hvordan jeg laver det lyder følg.
En broklap der er 25 m lang, drejes ved oplukningen 70°.
Hvor højt løftes det yderste punkt på klappen?
Hvordan finder jeg ud af hvor højt den løftes?

Mange tak for hjælpen til dem, som ja hjælper :b


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Tegn situationen. Det er en retvinklet trekant, så bare brug en trigonometrisk funktion smart.


Svar #2
28. oktober 2009 af HTXelev (Slettet)

Ja okay, nu har jeg fundet svaret i den første. Men hvad er udregning har nemlig bare brugt et lille program og indtastet tallene, Men ja skal have en udregning
PS: den siger højden er: 377,401756

Og hvordan laver jeg nr 2 ?


Svar #3
28. oktober 2009 af HTXelev (Slettet)

Har fået lavet den med Sin(A) = a / c hvor jeg så har isoleret a. a = Sin(A)*c = a
Og a = højden :b


Skriv et svar til: 2. Spg ang. 2 opgaver i en Ugeaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.