Matematik

Hjælp mig, Mat A opgave

28. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje bestemt ved

P: y = -1/2 - 6x - 16
l : y = 2x + 14


Parablen P skærer førsteaksen i to punkter. Det af de to punkter, der har den største førstekoordinat, kaldes A.

Beregn afstanden fra A til l .


 Jeg ved at man skal bruge formlen fra punkt til linje, men aner ikke hvordan man skal gøre ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

skriv lige formlen for afstanden fra punkt til linje? så kan jeg lige se på det


Svar #2
28. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

der står i min grundbog:

Afstand fra punkt til linje, DIST-FORMLEN

afstanden dist (P,m) fra punktet P (x1 , y1) til linjen med ligning  ax + by + c = 0    er

d = dist ( P,m) = | ax1 + by1 + c | / kvadratrod af a2 + b2

I denne her opgave skal det bare være l i stedet for m.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

Du skal nok sætte parablen lig 0. -1/2 - 6x - 16=0.

SÅ kan du udregne deskriminanten og efter nulpunkterne (rødderne) for parablen. Når du har rødderne for den kan du bruge dist-formlen


Svar #4
28. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

dvs. diskriminant formlen er ;    d = b2- 4ac    = d = 62 - 4 * (-1/2) * 16     =  68        er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

ja og eftersom d>0 er der jo to løsninger ( de to skæringer med x-aksen)
 

1 løsning: x= (-6+kvadratrod af (68))/2*(-1/2) = -2,25

2 løsning: x= (-6-kvadratrod af (68))/2*(-1/2) = 14,2462

dvs (x1 er -2,25) og eftersom det er skæringen med x-aksen er (y1 er 0).

dist (P,l) =|((-1/2)*(-2,25))+(6*0)+16/ (-1/2)^2+6^2   = 0,47 er afstanden så tror jeg :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

har lavet regression for parablen og den lineære funktion. Det ser ud ser nogenlunde rigtigt ud bortset fra at -2,25 ser ikke ud til at være den første rod.

Vedhæftet fil:adadadadad.xlsx

Svar #7
28. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvad skal så være den første rod ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

rødderne er løsningerne til andengradsligningen og har skrevet den første er -2,25 og den anden er 14,2462 :D


Skriv et svar til: Hjælp mig, Mat A opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.